انتخاب فناوری اطلاعات برای یادگیری الکترونیکی
انتخاب رسانه مناسب به منظور اجرای برنامه آموزش مجازی امری سهل و ممتنع است. سهل از این جهت که قابلیتهای فناوریهای نوین بگونه ای است که به آسانی می توان آنرا مورد استفاده قرار داد و حتی کیفیت استفاده از آنرا برای هر موقعیتی توجیه کرد، جذابیتهای آنرا به رخ کشید و حس تنوع طلبی را ارضاء کرد. اما ممتنع است، بدین لحاظ که از بعد میزان کارآیی و اثربخشی، نیازمند مطالعه و محاسبه و بررسی دقیق تناسب آن با موقعیت آموزشی و مخاطبان است. انتخاب فناوری برای انواع آموزش مجازی با عوامل و عناصر بسیاری مرتبط است که مهمترین آنها را می توان این چنین برشمرد:
1) زیر ساختهای موجود در آموزش از راه دور
وجود سیستمهای سخت افزاری و نرم افزاری و پشتیبانی مداوم ومناسب، شبکه های ارتباطی و مانند آن در آموزش الکترونیکی بسیار حائز اهمیت است. نرم افزار آموزش مجازی lms نیز یکی از ابزارهای پیاده سازی آموزش از راه دور است.
2) مهارت مربی / یادگیرنده در سیستم آموزش الکترونیکی
با مرور تاریخچه آموزش الکترونیکی، این موضوع همواره مدنظر بوده است که سطح مهارتهای مربی برای استفاده از فناوری و انتقال مطالب آموزشی به کمک یا از طریق آن به یادگیرنده، و میزان مهارت یادگیرنده در استفاده از امکانات فناوری برای دریافت مطالب آموزشی بسیار مهم می باشد.
3) فرهنگ و بسترهای اجتماعی و نقش آن در تعریف آموزش مجازی
وجود چشم انداز مثبت یا منفی درباره پدیده های فناوری در استفاده از آنها مؤثر است. نگرش مثبت، موجب رواج و پیشرفت فناوری در آموزش الکترونیکی lms می شود و برعکس. منطق نگرش جامعه به کاربرد فناوری در آموزش الکترونیک lms، مبتنی بر قاعده و قانون خاصی نیست، بلکه دریافت کلی از یک موضع، و قضاوت درباره آن با توجه به ارزشهای جامعه است. نگرش جامعه به پدیده های فناوری اطلاعات و ارتباطات، به ویژه استفاده از آنها در آموزش مجازی lms، سهم مهمی در انتخاب نوع فناوری دارد. سامانه lms امروزه مخاطبان بسیاری پیدا کرده است که ذهنیت مثبتی نسبت به مزایای آموزش مجازی دارند و این موضوع هر روز در حال گسترش است.
4) حجم و میزان سرمایه گذاری
به هر میزان حجم سرمایه گذاری در توسعه و کاربرد فناوری در سیستم یادگیری الکترونیکی بیشتر باشد، سطح فناوری نیز می تواند ارتقاء یابد. سرمایه گذاری از مؤلفه های مهم در ایجاد زمینه برای کاربرد فناوریهای نوین است.
5) سیاستگذاریهای کلان در رفع چالشهای آموزش مجازی
موضوع سیاستگذاری کلان، از وظایف دولت است. اینکه نگرش سیاستگذاران، برنامه ریزان و حاکمان جامعه به استفاده از فناوریهای اطلاعات و ارتباطات چگونه است، نکته مهمی است که بر استفاده، توسعه و سرمایه گذاری در این زمینه تأثیر می گذارد.
۶) نظام آموزشی
عدم انعطاف دیدگاه سنتی آموزش و مقاومت آن در برابر تغییر و ورود عناصر جدید به حوزه آموزش، سازگاری نظام آموزشی را با اصلاحات لازم برای استفاده از فناوری، زیر سؤال می برد. آمادگی نظام آموزشی برای ایجاد تغییر و تحول در شیوه آموزش و رویکرد آن به کاربرد پدیده های فناوری در آموزش یک عنصر اساسی در طراحی و پیاده سازی برنامه های آموزشی مبتنی بر فناوری است. سیستم مدیریت یادگیری الکترونیکی ال ام اس نیز به نوعی رویکرد نوین در صنعت آموزش بوده که طرفداران زیادی در این صنعت پیدا کرده است.
در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر می توانید سایر مقالات مرتبط با مدیریت آموزش، سیستم مدیریت یادگیری الکترونیکی، آموزش مجازی، کلاس مجازی، آموزش الکترونیکی، برگزاری وبینار، وب کنفرانس، ویدئو کنفرانس و سایر مطالب مرتبط را مطالعه نمایید.
- ۹۸/۱۰/۱۹